Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πρότυπο μαθητικό κυλικείο που μαγειρεύουν οι μαθητές

Το πρότυπο /μαθητικό κυλικείο του Δημοτικού Σχολείου Συκαμίνου είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια στο σχολείο μας απο τους μαθητές της ΣΤ και της Ε τάξης και με την αρωγή των γονέων που με συγκινητικό τρόπο το έχουν αγκαλιάσει στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε γι αυτό.
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα απόρροια των παιδαγωγικών μας γνώσεων ( βιωματική μάθηση, σχέδια εργασίας) όπου τα παιδιά:



  • αποκτούν συνήθειες υγιεινης διατροφής
  • μαθαίνουν να συνεργάζονται , 
  • μαθαίνουν να διαχερίζονται χρήματα, να έχουν ταμείο της τάξης τους να συναποφασίζουν για το πως θα διαθέσουν τα χρήματά τους
  • μαθαίνουν το κερδος και την ζημιά τους νόμους της αγοράς μέσα από βιωματική μάθηση,
  •  αποκτουν συνήθειες καταναλωτή και 
  • μαθαίνουν να περιμένουν την σειρά τους χωρίς να σπρώχνουν σεβόμενοι τους συμμαθητές τους
Εμπευστής της ιδέας αυτής ήταν ο κύρος Αποστόλου Στέφανος. Την αρχική οργάνωση την έκανε η κυρία Παπαδόπουλου Εύη και στην ιδέα πρόσθεσε στοιχεία η κυρία Γκαλιάτα Θεοδοσία. Αλλά και οι αναπληρωτές μας εκπαιδευτικοί στήριξαν αυτή την ιδέα με αγάπη και μεράκι όπως ο εκπαιδευτικός της Ε τάξης Μπατοσύλης Φάνης η Κεκκάη Ιωάννα.
 Είναι μία συλλογική ενέργεια που γίνεται με μεράκι και αγάπη από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές!

Γιατί εμείς στο Δημοτικό Σχολείο Συκαμίνου λειτουργούμε σαν ομάδα!


Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο θα παρακοληθήσετε τη συνέντευξη της κα. Αναστασίας Κατσούγκρη και κ. Στέφανου Αποστόλου  στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για τη λειτουργεία του μαθητικού κυλικείου.


Πρότυπο μαθητικό κυλικείο ALPHA

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ



Σήμερα, 24 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο αναμνήσεων για την επανάσταση του 1821 με τίτλο « Μια νύχτα στο Μουσείο……των ηρώων του 1821».
Προηγήθηκε η παράδοση της Σημαίας στην Σημαιοφόρο του Σχολείου μας και στο Σώμα της Σημαίας για το 2ο εξάμηνο.







Φωτογραφίες από την γιορτή







Ευχαριστούμε τα παιδιά της ΣΤ' και της Ε' καθώς και τους δασκάλους τους  Αποστόλου Στέφανο, Μπατσούλη Φάνη και Μουτοπούλου Θάλεια για το εξαιρετικό θέαμα που μας παρουσίασαν. 


Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ









Δείτε ολόκληρο το βιβλίο εδω: 5ος αιώνας (βιβλιο)

ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ Δ' ΤΑΞΗΣ

Ακολουθώντας τον σχολικό προγραμματισμό για τον μήνα Μάρτιο, την Πέμπτη 02 Μαρτίου του 2017, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό μας Σχολείο Δειγματική Διδασκαλία για το μάθημα της Ιστορίας από τα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου. Η δειγματική αφορούσε τον εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας με την συμβολή των Τ.Π.Ε. και είχε ως τίτλο:

"Περσικοί πόλεμοι: Διαθεματική προσέγγιση με την αρωγή των Τ.Π.Ε.".

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ντόνα Δέσποινα οργάνωσε και παρουσίασε την Δειγματική, την παιδαγωγική καθοδήγηση της οποίας είχε ο Σχολικός Σύμβουλος, κύριος Κουμπιάς τον οποίο και ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο μας.






Ευχαριστούμε επίσης και τον Σύλλογο Γονέων και τους γονείς των μαθητών της Δ' τάξης για την αρωγή τους σε αυτή την παρουσίαση.




Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αν ήσουν στη θέση του Έκτορα θα έμπαινες στη μάχη;

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας της Γ' τάξης, μελετώντας την Ιλιάδα και την Οδύσσεια και μέσα από τους στίχους του Ομήρου, oι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας απάντησαν στην ερώτηση:

Αν ήσουν στη θέση του Έκτορα θα έμπαινες στη μάχη ή μήπως θα άκουγες την Ανδρομάχη που σε παρακαλούσε να μην μπεις σ' αυτή;




Αν ήμουν στη θέση του Έκτορα σίγουρα θα μαχόμουν ακόμα και αν με παρακαλόύσε η Ανδρομάχη .Αλλιώς θα ήταν σαν να προδίδω τον λαό μου και τον ίδιο μου τον ευτό.Οι γενναίοι πολεμιστές δεν κάνουν ποτέ πίσω, ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι μπροστά τους , στο επόμενο βήμα θα τους βρει ο θάνατος.
Με εκτίμηση !
Γεώργιος.Κοκ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΣΥΚΑΜΊΝΟΥ

ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2295071947


ΔΡΑΣΕΙΣ   ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ  Τη σκυτάλη του Μαθητικού Κυλικείου αναλαμβάνει η Ε τάξη του σχολείου μας με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο   Μπατσούλη Θεοφάνη και των μαθητών της Ε τάξης με την αρωγή  των   γονέων της τάξης.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ  Δειγματική Διδασκαλία από τους μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κυρία Ντόνα Δέσποινα υπό την Παιδαγωγική Εποπτεία του Σχολικού Συμβούλου Εμμανουήλ Λ. Κουμπιά.  Την Δειγματική θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί της Δ τάξης της 50ης Περιφέρειας Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ   Οι μαθητές της Ε &ΣΤ τάξης του Σχολείου μας θα συμμετέχουν στον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που θα διεξαχθεί στο Σχολείο μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Οι μαθητές του Σχολείου μας θα παρακολουθήσουν την παράσταση στο Θέατρο Πόρτα «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» Παράσταση θεατρικής ευδαιμονίας, όπως χαρακτηρίστηκε, διαμάντι στις στάχτες και θεατρικό δώρο, ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια μιας σύγχρονης ματιάς στο μύθο της Σταχτοπούτας, και μίλησε για τον αγώνα για ανεξαρτησία, τη νίκη πάνω στα στερεότυπα.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ  Θα διεξαχθεί στο Σχολείο μας η Α φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών «Αριστοτέλης 2017» για μαθητές Ε & ΣΤ τάξης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ  Θα γίνει η γιορτή για την επέτειο της 25ης  Μαρτίου 1821 από τους μαθητές της ΣΤ τάξης του Σχολείου μας με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Αποστόλου Στέφανο. Με θέμα « Μια νύχτα στο Μουσείο……των ηρώων του 1821.»  Παράλληλα θα γίνει και η παράδοση της Σημαίας στην Σημαιοφόρο του Σχολείου μας και στο Σώμα της Σημαίας για το 2ο εξάμηνο.


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ Θα γίνει η καθιερωμένη Παρέλαση του Σχολείου μας στο Συκάμινο και στην Σκάλα Ωρωπού μαζί με όλα τα σχολεία του Δήμου.



Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                                                                      Η Διευθύντρια
                                                                                                                           Κατσούγκρη Αναστασία