Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πολυτεχνείο 1973: Η γιορτή της Ε΄τάξης




Σήμερα, 17 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο αναμνήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, την ηρωϊκή αυτή λαϊκή εξέγερση εναντίον της επτάχρονης Χούντας των Συνταγματαρχών που είχε επιβληθεί. 






Φωτογραφίες από τη γιορτή:

















 *Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι για την ελληνική ιστορία μια από τις κορυφαίες στιγμές της λαϊκής πάλης με στόχο την ελευθερία.


Ευχαριστούμε τα παιδιά της Ε' και της Στ' καθώς και τους δασκάλους τους Μπατσούλη Φάνη, Αποστόλου Στέφανο και Μουτοπούλου Θάλεια για το εξαιρετικό θέαμα που μας παρουσίασαν. 

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

Η μαθήτρια του σχολείου μας, Ανδρεδάκη Μιχαέλα κατέκτησε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Ανοιχτό Πρωτάθλημα Cheer Jazz που διεξήχθη στο Παρίσι. 
Προηγουμένως, η μαθήτρια της Ε' τάξης κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο ανοιχτό πρωτάθλημα στις 18- 19 Ιουνίου του 2016 στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (τάε κβο ντο), εκπροσωπόντας τον αθλητικό σύλλογο "'Αλμα Ωρωπού". Με αυτή της την επιτυχία της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει στο "European Open Championship" στο Παρίσι στις 5/11/2016., οπου και κατέκτησε την δεύτερη θέση. 


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
1η θέση: Ουκρανία - 6,80
2η θέση: Ελλάδα - 6,65
3η θέση: Γερμανία - 6,43

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας! Της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!


Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Το Δέντρο της Αγάπης!


Ποιο δέντρο βγάζει τα πιο γλυκα φρούτα; ;

Μα φυσικα... Το Δέντρο της Αγάπης! Γι αυτό κ τα πρωτακια μας μαζι με τη δασκαλα τους Κεντανιαν Αλις το φυτεψαν στην τάξη τους κ πάνω του φυτρωσαν η αγάπη, η γλυκα κ ότι αγαπάει η καρδιά μας!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πάτησε στο παρακάτω link και διάβασε μερικές επιπλέον πληροφορίες για τις "κόρες" της αρχαϊκής περιόδου. Στη συνέχεια πάτησε το "δ" που βρίσκεται κάτω αριστερά στη σελίδα και παίξε δύο παιχνίδια με ... "τις κόρες".

ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ- ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Αν θες να ζωγραφίσεις μία κόρη πάτησε παρακάτω:
Ζωγράφισε την πεπλοφόρο



Εργασίες μαθητών:
















Οι μαθητές της Δ' τάξης: Αίαντας, Άρτεμις, Δανάη, Δημήτρης, Ελένη, Κωνσταντίνα Λ., Κωνσταντίνα Τ., Λυδία, Μαρία, Μιχάλης Κ., Μιχάλης Τσ., Νάσια, Νικόλας, Ντένις, Παναγιώτης, Ριάνα, Τιμοτέι, Χάρης.
Η δασκάλα: Ντόνα Δέσποινα