Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τάξη Υποδοχής: Μια ευχή για το 2015!


   Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας μετά τις γιορτές, ήταν έτοιμη η αφίσα με τις ευχές των μαθητών της Τάξης Υποδοχής του σχολείου μας για την καινούρια χρονιά, στην οποία είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση. Στην πρώτη συνάντηση με κάθε παιδί συζητήσαμε για το πώς περάσαμε, πώς κύλησε γενικά η προηγούμενη χρονιά και τι ευχόμαστε για τη νέα. Στη συνέχεια, αυτό έγραφε την ευχή του σε ένα χαρτάκι. Μέσα στην εβδομάδα συγκέντρωσα όλα τα χαρτάκια και έφτιαξα με αυτά την αφίσα της φωτογραφίας για την αίθουσά μας.


   Για την κατασκευή της χρησιμοποίησα χαρτί του μέτρου για το λευκό πλαίσιο, 9 φύλλα Α4 σε κόκκινο χρώμα που ένωσα με χαρτοταινία στην πίσω όψη για να φτιάξω το φόντο και χαρτόνια με χρυσόσκονη για το 2015. Με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο έγραψα και σχεδίασα κάποιες λεπτομέρειες και πάνω στο λευκό κόλλησα τα χρωματιστά χαρτάκια με τις ευχές των παιδιών.
   Όσο για το περιεχόμενο όπου βρίσκεται και όλη η ουσία, έχω να πω πως μπορεί αυτά τα παιδιά να μην μιλούν την ελληνική ως μητρική τους γλώσσα, ωστόσο διατύπωσαν σ' αυτήν υπέροχες ευχές! Υγεία, χαρά, καλή ζωή, καλή διάθεση, στέγη και φαγητό για όλους, βόλτες, περισσότερο παιχνίδι με τα αδέρφια τους, λιγότερο πόνο και περαστικά σε αγαπημένα πρόσωπα είναι αυτά που εύχονται να φέρει το 2015 στις οικογένειές τους και σε όλο τον κόσμο...      

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο: Ιδέες για δασκάλους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου